Mikor és hol kaphat orvosi segítséget cukorbetegsége miatt?

0
886

A 2-es típusú cukorbetegségben a szervezetnek nehézségei vannak a vér cukortartalmának elég alacsony szinten tartásával. Gyakori tünetek közé tartozik a fáradtság, valamint a vizelési igény gyakrabban. A tünetek gyakran lassan jelentkeznek, néha nehéz észrevenni. Sokat tehet magának a vércukorszint csökkentése érdekében, de néha gyógyszerekre van szükség.

A cukorbetegség olyan betegségek kollektív neve, amelyek mindegyike túl magas vércukorszintet biztosít. A 2-es típusú cukorbetegség mellett létezik 1-es típusú cukorbetegség és terhességi cukorbetegség is. A 2-es típusú cukorbetegség a leggyakoribb, és általában felnőttkorban jelentkezik.

Gyakorlat követelmény

A rendszeres testmozgás rendkívül szükséges a cukorbetegség ellenőrzéséhez. A fizikai erőfeszítés magas vércukorszintet okoz, ami szintén csökkenti az extrinsic inzulin mennyiségét. A kocogás, a lassú futás, a kerékpározás és a jóga mind fontos. A cukorbetegeknek azonban elegendő figyelmet kell fordítaniuk a sétára. Ez növeli a tüdő kapacitását. Javítja a szív teljesítményét. Ezeket az izmok izmainak átvitele és összehúzódása hatja át.

2-es típusú cukorbetegségben az alábbi tünetek közül egy vagy több:

  • Elfáradsz és tehetetlen vagy.
  • Egyre szomjasabb vagy.
  • Gyakrabban és nagyobb mennyiségben pisilsz.
  • Csökken a látásod és ködösnek tűnsz.
  • Lehet, hogy viszketés van az alsó hasban.

A vércukorszint általában lassan növekszik több év alatt. A tüneteket ezért nehéz észrevenni. Ők is különböző erős. Lehet, hogy egyáltalán nem észlel semmit, mert néha a betegség nem okoz tüneteket.

Mikor és hol

Lépjen kapcsolatba egy egészségügyi központtal, ha úgy gondolja, hogy 2-es típusú cukorbetegsége van. A bejelentkezéssel számos fogadással léphet kapcsolatba.

Hívja a 1177-es telefonszámot, ha orvosi tanácsra van szüksége, és segít felmérni a tüneteket.

Vizsgálatok és vizsgálatok
Annak érdekében, hogy az orvos diagnosztizálja a 2-es típusú cukorbetegséget, vérvizsgálatot kell végezni.

A P-glükóz vérvizsgálat a vércukor szintjét mutatja a minta bevételekor. Leggyakrabban az ujjban lévő Bot elegendő a vérvizsgálat elvégzéséhez.

A HbA1c szintjét mutató vérvizsgálattal az orvos láthatja, hogy a vércukorszint átlagosan két-három hónappal a mintavétel előtt volt.

A vérvizsgálatok azt mutatják, hogy van-e cukorbetegsége, de nem milyen típusú. Nagy a valószínűsége annak, hogy 2-es típusú cukorbetegségben szenved, ha 40 évesnél idősebb, hasi elhízásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenved a családban. Néha szükség lehet több vérvizsgálatra, hogy segítsen orvosának meghatározni a cukorbetegség típusát.

Tudjon meg többet a vérvizsgálatokról

Többet fognak megvizsgálni, ha 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálnak. Azt kell kimutatni, hogy vannak-e más állapotok http://www.egyuttahomeopatiaert.hu/dialine-cukorbetegsegekkel-kapcsolatos-problemak-adjunktusa/, például emelkedett vérzsírok vagy emelkedett vérnyomás. Ezek növelhetik a vesebetegség és a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát.

Két-három hónappal a 2-es típusú cukorbetegség diagnosztizálása után vérvizsgálatot végezhet a vérzsírok összetételének vizsgálatára. Vizeletvizsgálatot is benyújthat annak ellenőrzésére, hogy veséjét érintette-e a cukorbetegség.

A vizsgálatok után: Meg kell találni, hogy ki a kapcsolatot, hogy megtudja a választ a mintavétel után, vizsgálatok, valamint, hogy mikor lépjen kapcsolatba velük. Azt is meg kell tudnia, hogy kivel lépjen kapcsolatba, ha rosszabbodik.

Kezelés: A 2-es típusú cukorbetegség kezelésének célja a vércukorszint csökkentése. Lehetőség van a fizikai aktivitásra és a jó étkezési szokásokra, de általában gyógyszerekre is szüksége van. Szükség esetén magas vérnyomás és magas vérzsír kezelésére is lehetőség van.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here