Meg tudsz szabadulni a cukorbetegségtől?

0
307

A cukorbetegség (cukorbetegség) vagy a cukorbetegség krónikus, egész életen át tartó állapot. A glükóz fontos az egészségre, mivel fontos energiaforrás az izmokat és a szöveteket alkotó sejtek számára, ez is az agy fő üzemanyagforrása. Ha cukorbetegségben szenved, nincs Típus, ez azt jelenti, hogy túl sok glükóz van a vérben, bár az okok változhatnak.

Súlyos cukorbetegség (cukorbetegség)

Súlyos cukorbetegség (cukorbetegség) esetén az 1-es típusú cukorbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség, esetleges reverzibilis cukorbetegség esetén az előkezelés akkor történik, ha vércukorszintje a normálnál magasabb, de nem elegendő ahhoz, hogy cukorbetegségnek, terhességi cukorbetegségnek lehessen besorolni, amely a terhesség alatt jelentkezik.

Az 1. típus pontos oka nem ismert. ismert, hogy az immunrendszere, amely általában a káros baktériumokkal vagy vírusokkal küzd, megtámadja és elpusztítja a hasnyálmirigyben az inzulintermelő sejtjeit.

Az 1. típust a becslések szerint a genetikai hajlam és a környezeti tényezők kombinációja okozza, bár eddig még sok ilyen tényező nem tisztázott.

A 2-es típusú prebiotikumok és a 2-es típusú cukorbetegség esetén sejtjei rezisztenssé válnak az inzulin hatására, és a hasnyálmirigy nem képes elegendő inzulint termelni a rezisztencia leküzdéséhez.

A túlsúly erősen kapcsolódik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához,de nem mindenki túlsúlyos. Amikor ez megtörténik, túl kevés glükóz kerül a sejtekbe, és túl sok marad a véráramban, ami terhességi cukorbetegséget eredményez.

A káros immunrendszeri sejtek (autoantitestek) jelenlétét néha tesztelik az 1-es típusú cukorbetegek családtagjainak diabéteszes autoantitestek jelenlétére. fogyasztás, ezen tényezők egyike sem mutatott közvetlenül 1-es típusú cukorbetegséget. A szövődmények kockázata magas, végül is a cukorbetegség szövődményei letilthatók, vagy akár életveszélyesek is lehetnek.

Szívbetegség-a cukorbetegség drasztikusan növeli a különböző szívproblémák kockázatát, beleértve a mellkasi fájdalmat (angina), szívrohamot, stroke-ot és koszorúér-betegséget az artériák csökkentésével (atherosclerosis).

Idegkárosodás ( neuropathia)

Idegkárosodás ( neuropathia) – a felesleges cukor károsíthatja a kis erek (kapillárisok) falát| amely táplálja az idegeket, különösen a lábában. Ez bizsergéshez, zsibbadáshoz, irritációhoz vagy fájdalomhoz vezethet, amely általában a lábujjak vagy ujjak csúcsától kezdődik, majd fokozatosan felfelé terjed. A kezeletlen vagy ellenőrizetlen vércukorszint azonban problémákat okozhat Ön és gyermeke számára.

Túlzott növekedés-a felesleges glükóz meghaladhatja a placentát, kiváltva a baba hasnyálmirigyét, hogy az inzulin extra legyen. A terhességi cukorbetegség komplikációkat is okozhat az anyában, többek között.

Preeclampsia-ez a feltétel a magas vérnyomás, a vizelet több fehérjét, és a lábak és a lábak jellemzi gyulladás / preeclampsia anya és a gyermek mind a súlyos vagy akár életveszélyes szövődmények, amelyek|

Nagyobb valószínűséggel alakul ki cukorbetegség, általában 2-es típusú cukorbetegség-ahogy öregszik.

A szövődmények kockázata

Ugyanakkor ugyanazok az egészséges életmódválasztások, amelyek segítenek a prediabetes, a 2-es típusú cukorbetegség és a terhességi cukorbetegség kezelésében, segíthetnek az 1-es típusú cukorbetegség megelőzésében is, például. Egyél egészséges ételek alacsony zsírtartalmú, kalória, válasszon több rost.

A cukorbetegség végzetes lehet, ha úgy érzi, vagy úgy érzi, hogy fertőzésben van.
A cukorbetegséget vérvizsgálatokkal diagnosztizálják, amelyek kimutatják a vér glükózszintjét.

Normál éhomi vércukorszint 70-100 mg / deciliter (mg / dL). a cukorbetegséget akkor diagnosztizálják, ha az éhgyomri vércukorszint 126 mg| dL vagy magasabb.

Orális glükóztolerancia teszt( OGTT) – a 75 g glükózt tartalmazó folyadékot a vércukorszintjére két órával később mérjük.

Véletlenszerű vércukorszint-vizsgálat-a 200 mg / dL vagy annál nagyobb vércukorszint elegendő a cukorbetegség tüneteinek diagnosztizálásához a nap bármely szakában.

Hemoglobin A1c( glikohemoglobin) – ez a teszt Az átlagos vércukorszintet méri az első két-három hónapban. Az 1-es típusú cukorbetegséget mindig inzulin injekcióval kezelik.

A legtöbb esetben a 2-es típusú diabétesz kezelés fogyókúrával és testmozgással kezdődik. az egészséges táplálkozás egy ilyen betegségben szenvedő személy számára alacsony a teljes kalória, a transzzsírmentes és táplálkozási kiegyensúlyozott, beleértve a bőséges teljes kiőrlésű gabonát, a gyümölcsöket és a zöldségeket, valamint az egyszeresen telítetlen zsírokat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here